Metalvej i Hårlev / Byudviklingsprojekt

Vil du udvikle et bæredygtigt boligkvarter ved Metalvej i Hårlev?

Projekt Stevnslandsbyen har fokus på at udvikle bæredygtige boligkvarterer. Derfor søger vi den rette samarbejdspartner til Metalvej i Hårlev. De indkomne tilbud bedømmes på både pris og kvaliteten af det beskrevne skitseprojekt.

Frist for tilbud 2. maj 2024

Om arealet

Arealet er ca. 47.853 kvadratmeter stort og kan rumme 40-85 boliger inden for gældende kommuneplan. 

På den nordlige side ligger et gartneri, som løber ud til hovedgaden i Hårlev. Metalvej hører til den nyere udvikling af Hårlev by og kvarteret er karakteriseret af parcelhuse og enkelte toetagers rækkehus byggerier. 

Ejendommen er ikke omfattet af lokalplan og det ligger i byzone. 

47 minutter til København

Hårlev er en stationsby med cirka 3.000 indbyggere, der ligger centralt placeret på Østsjælland. Med bil kommer man til den livlige handelsby Køge på under 20 minutter. I Køge findes et rigt udvalg af restauranter, biograf, museer, regionssygehus og ikke mindst Campus Køge med mange ungdoms- og videreuddannelsestilbud.

Fra Hårlev kan man hvert kvarter tage tog direkte til Køge og Roskilde. Med et enkelt togskift på Køge Station kan man snart komme fra Hårlev til Københavns Hovedbanegård på 47 minutter. Togskinnerne renoveres i øjeblikket.

Familiehygge tæt på Tryggevælde Ådal

Byen ligger tæt på naturområdet Tryggevælde Ådal og rummer flere rekreative faciliteter såsom idrætshal, sportsanlæg, tennisbaner, et bibliotek med børnekulturhus og ikke mindst en byskov. Byen har flere dagligvareforretninger og en række specialforretninger. Der er folkeskole og flere dagpasningstilbud i byen. I området findes også flere private skole- og dagpasningsmuligheder. Byen rummer et plejecenter og et sundheds- og frivillighedscenter. Foreningslivet er både aktivt og mangfoldigt. Byens historie går tilbage til vikingetiden, den ældste del af Hårlev findes i området omkring Hårlev Kirke og Hotherhøjen.

Kriterier for projektsalg af Metalvej

Stevns Kommune sælger grunden på Metalvej i Hårlev til den, der kommer med den bedste projektide til et boligkvarter, der:

  • Lever op til Stevns Kommunes boligpolitik
  • Er ambitiøs når det handler om at udvikle et boligkvarter med fokus på den grønne omstilling og fællesskaber.
  • Er ambitiøs med at udvikle et boligkvarter med fokus på grønne områder og friarealer
  • Kan udvikle et boligkvarter med plads til mange familieformer og størrelser - unge, ældre, små familier og borgere med behov for ekstra støtte.
  • Kan tilbyde en boligtype, som vil indgå som et naturligt supplement til Hårlevs boligmasse.
  • Der er ansøgningsfrist 2. maj 2024

 Arealet udbydes som projektsalg, hvor udvikler selv skal etablere områdets boligveje, grønne arealer, fællesarealer og tilslutning til forsyning samt bekoste udarbejdelse af forslag til lokalplan mv. 

Anton Svendsen
S:Centerchef
O:Økonomi, HR & IT

Indholdsfortegnelse