Tackle kurser - lær at takle angst og depression

Formålet med kurset er at give dig redskaber til styrke dit fysiske og psykiske helbred samt at få bedre livskvalitet. Det skal være dig, og ikke dine symptomer, som styrer dit liv.

Symptomer på angst og depression kan være: nedtrykt, trist, bange, isoleret, nedsat interesse eller glæde, svært ved at sove, nervøsitet, anspændthed og indre uro, åndenød og svedeture, ensom, håbløshed.

På kurset arbejdes der blandt andet med: triggere og advarselssignaler, bedre kommunikation, forebyggelsesstrategier, håndtering af psykisk/fysiske smerter og træthed, problemløsning, fysisk aktivitets betydning for humøret.

Kurset er et online kursus. Det består af 6 gange á 1 time - det er samme ugedag og tidspunkt. Alt hvad du skal bruge er en pc med lyd og internet. Det er et gruppeforløb, hvor du kan se og høre instruktøren, men kursisterne kan ikke se og høre hinanden. I kommunikere ved at bruge en chatfunktion.

Kurset ledes af en instruktør, der ikke er faglig uddannet. Til gengæld kender instruktøren selv til det at have symptomer på angst og/eller depression.

Der oprettes løbende online-hold.

Hvis du er ung, og mener, at kurset vil kunne hjælpe dig, kan du skrive til kui@stevns.dk , så vil en ungevejleder kontakte dig, så I sammen kan finde ud af, om kurset passer til dig.

Hvis du er over 18 år, og mener, at kurset vil kunne hjælpe dig, kan du skrive til Sundhed@stevns.dk , så vil en vejleder kontakte dig, så I sammen kan finde ud af, om kurset passer til dig.